Paljonko tarvitset ensilainaa?

Lainojen yhdistäminen jopa 60 000€ asti

Mikäli sinulla on useampia luottokorttilaskuja, pikalainoja tai muita velkoja, niin yhdistely useat lainat yhdeksi. Näin säästät kuukausittain maksettavissa tilinhoitomaksuissa maksaessasi vain yhtä lainaa. Niin ikään lainojen yhdistämistä tarjoavat luotonantajat antavat lainan tyypillisesti edullisemmalla korolla kuin suuria pikavippejä tarjoavat lainayritykset. Tutustu tästä luottopalveluihin, jotka ovat erikoistuneet lainojen yhdistelyyn.

LainaajaLainasummatMaksuaikaHae
OmaLaina.fi100€ - 60 000€1v - 15vHae lainaa
SuomenYhdistelylaina.fi100€ - 60 000€1v - 15vHae lainaa
Bank Norwegian1 000€ - 60 000€1v - 15vHae lainaa
Komplett bank1 000€ - 50 000€rajatonHae lainaa
MyLender500€ - 30 000€1v - 12vHae lainaa
fellow-finance500€ - 15 000€2v - 7vHae lainaa
Fixura1 000€ - 10 000€2v - 5vHae lainaa
Bondora500€ - 10 000€1v - 5vHae lainaa

Tyypillisesti edullisimpia yhdistelylainoja tarjoavat suuremmat toimijat, kuten pankit tai muuten vakavaraiset suurempiin lainoihin erikoistuneet luotonantajat. Nykyään saat helposti haettua lainatarjouksen usealta pankilta käyttämällä lainanvälittäjää. Tutustu lainojen yhdistämiseen Lainaaheti.fissä, niin saat lisää tietoa yhdistelylainasta.

Myös lainan uudelleenrahoitus kannattaa

Lainan uudelleenrahoitus on yhtä järkevää kuin usean lainan yhdistäminen yhdeksi. Samat pankit ja luotonantajat tarjoavat molempia tuotteita. Yksittäisen lainan uudelleenrahoitus tulee kyseesee, jos sinulla on kalliimpi yksittäinen laina.

Kannattaa kokeilla yksittäisen lainan kilpailuttamista uudelleen, vaikket kokisi nykyistä lainaa kalliiksi. Saatat yllättyä, kuinka paljon edullisemman koron saat lainallesi. Velallisella on aina oikeus maksaa takaisin velkansa ennakkoon, joten yksittäinenkin velkaa kannattaa yrittää saada edullisemmaksi.

Lainojen yhdistely yhdeksi helpottaa elämääsi

Lainojen yhdistely yhdeksi helpottaa kenen tahansa elämää. Kuukausierä pienenee tyypillisesti huomattavasti, joten sinun on helpompi maksaa pienempää kuukausierää takaisin. Maksat myös koron lisäksi vain yhden lainan kuukausimaksua sen sijaan, että maksaisit sitä useammasta lainasta.

Lainojen yhdistämisen tarkoitus ei ole ottaa aiempaa enemmän lainaa, vaan pitää lainan määrä samana niin, että aiemmat velat niputetaan yhdeksi lainaksi. Maksuaikaa voi myös säätää, joten voit maksaa lainasi aiempaa pidemmällä laina-ajalla tai vaihtoehtoisesti maksaa myös nopeammin takaisin, mikäli se on sinulle mahdollista. Yhdistelylainat saa parhaimmillaan 15 vuoden maksuajalla, mutta tyypillisesti kaikki lainojen yhdistämistä tarjoavat pankit ja luotonantajat antavat yhdistelylainan maksuajaksi ainakin seitsemän vuotta.

Pitkillä maksuajoilla saat aina kuukausierän pieneksi, mutta kannattaa huomioida, ettet turhaan kasvata laina-aikaasi. Pidemmällä laina-ajalla kokonaiskustannukset kasvavat, vaikkakin takaisin maksettaessa kuukausierät ovat pidemmät. Kuitenkin lyhyellä laina-ajalla pääset velasta eroon nopeasti ja voit käyttää säästämäsi rahat muuhun elämään. Tyypillisimmät yhdistettävät kohteet ovat erilaiset luottokortti- ja pikalainavelat.

Usein velat kerääntyvät, kun nostetaan heti saatavia lainoja tai ei makseta ilmaisia ensilainoja takaisin ajallaan. Edelliset tuotteet ovat hyviä rahoitusvaihtoehtoja, kunhan käytät niitä oikein ja maksukykysi mukaan. Mikäli kuitenkin velkaa kerääntyy, niin kannattaa pikimmiten hankkia yhdistelylaina ja lopettaa uusien luottojen nostaminen. Näin taloutesi pysyy tulevaisuudessa terveenä.

Lainojen yhdistäminen kasvattaa jatkuvasti suosiotaan

Yhdistelylainoja myönnetään joka kuukausi aiempaa enemmän. Suomen markkinan muutokseen on vaikuttanut erityisesti lainaamisen siirtyessä yksittäisen luotonantajan sivulta lainanvälittäjien kilpailutettavaksi. Lainavälittäjän palvelussa luotonantajat joutuvat kilpailemaan toisiaan vastaan ja tarjoavat lainojeen jopa edullisemmin kuin omilla sivuillaan.

Niin ikään Suomeen on tullut paljon ulkomaalaisia pankkeja, jotka tarjoavat entistä edullisempaa lainaa. Tästä johtuen yhä useampi laina yhdistellään ulkomaalaisen pankin edullisemman yhdistelylainan turvin. Myös suomalaiset toimijat ovat joutuneet kilpailun kiristyessään laskemaan hintoja alemmas. Lakiin tulevat muutokset tulevat myös jatkossa laskemaan korkoja ja muita kuluja. Laskeneet hinnat todennäköisesti myös tekevät sen, että aiemmin otetun lainan saa nyt yhdistettyä edullisemmaksi.

Yhdistelylaina

 • Maksat kuluja vain yhdestä lainasta.
 • Edullisemmalla vaihtoehdolla yhdistelylainan kuukausierä on huomattavasti edullisempi kuin usean korkeakorkoisen lainan.
 • Voit sopia uuden maksuajan, jonka puittissa saat vanhat lainasi maksettua takaisin.
 • Sinulle jää rahaa myös muuhun elämiseen.

Kenen kannattaa yhdistää lainat yhdeksi?

 • Ketä tahansa vähintään 18-vuotias Suomen kansalainen
 • Useampi aiempi laina, jotka saa edullisemmaksi yhdistelylainalla
 • Yksi kallis velka, jonka kuukausierän saa pienennettyä uudelleenrahoituksella
 • Säännölliset tulot, eläke tai tuki, jolla maksaa uuden yhdistelylainan takaisin ajallaan.

Kuinka hakea yhdistelylainaa?

 1. Kirjaa ylös kaikki nykyiset lainasi ja laske niiden kokonaislainapääoma
 2. Laske, paljonko sinulla on kuukausittain varaa maksaa lainaa takaisin.
 3. Edellisen perusteella voit laskea tarvittavan laina-ajan.
 4. Täytä lainahakemus hakemalla tarvitsemasi suuruista lainaa riittävän pitkällä laina-ajalla.
 5. Mikäli käytät lainanvälittäjää, niin valitse heidän edullisin vaihtoehto. Muussa tapauksessa hae useammasta paikasta ja valits edullisin yhdistelylaina.